Zuid-Afrika Vakantie - Meer Dan 20 Reizen - TravelWorld

Published Nov 08, 21
11 min read

Beste Reistijd Zuid Afrika - Wat Is De Beste Tijd Om Naar Zuid

Zo stond er, we moesten 1 nacht overnachten in Johannesburg, een hotel vermeld bij de reis van onze keuze, die anders was dan de keer daarvoor. De medewerker vroeg toen we telefonisch contact hadden, of ik tevreden was geweest over de overnachting van het jaar daarvoor. Mijn antwoord was volmondig ja, toen onze reis werd geboekt gaf de medewerker aan dat ze hetzelfde hotel als het jaar daarvoor voor ons had geregeld, en dat bedoel ik dus, aandacht voor details en wensen van de klant! Mede dankzij De Jong Intra hebben wij een droomvakantie achter de rug!!!.

Zuid-Afrika heeft een ongeëvenaarde natuurlijke diversiteit! Van noord tot zuid, van oost tot west, de schoonheid is ongekend. Van dichte bossen, ruige bergketens en een mediterraan landschap met wijngaarden, tot (semi-)woestijn en uitgestrekte savannes waar het dierenrijk zich aan u toont: Zuid-Afrika heeft het allemaal! En de schoonheid ervan kan moeilijk worden overtroffen.

Vakantie Zuid-afrika? - Reistips - Rondreizen - Ervaringen

In het Kaapse wijnland en zijn vruchtbare wijngaarden kunt u zich tegoed doen aan de lekkerste wijnen. Behalve adembenemend natuurschoon heeft Zuid-Afrika een veelbewogen geschiedenis, een rijke cultuur en bijzondere tradities. Het etnische erfgoed van Afrikaanse stammen, Portugezen, Engelsen, Indiërs en Hollanders heeft dit land zijn unieke karakter gegeven. Kaapstad, een prachtige stad aan de voet van de Tafelberg, straalt een kosmopolitische sfeer uit.

Beste reistijd Zuid-Afrika: spot jij de Big Five? – safari-reizen.nlKorte reis Zuid-Afrika - Johannesburg & Krugerpark


Pretoria is in oktober gehuld in een paarse gloed als de duizenden jacarandabomen in bloei staan. Kortom: Zuid-Afrika bevat alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie! Combineer deze prachtige bezienswaardigheden van Zuid-Afrika met een heerlijk klimaat, een heerlijk glas vonkelwijn en een gezellige braai bij het kampvuur en dan is er eigenlijk maar één conclusie mogelijk: ’n natuurliefhebber, ’n avonturier, sportfanatikus of kultuurgeorienteerde is, ’n besoek aan Suid-Afrika sal nooit teleurstel nie (Knysna).

Zuid-afrika - Ultieme Reisgids Vol Info, Tips & Ervaringen! - 27

Een vakantie in dit Afrikaanse land is een prachtige ervaring: tot ziens in Zuid-Afrika! .

De beste reistijd voor Zuid-Afrika verschilt per reiziger, maar over het algemeen zijn de maanden november tot en met maart de beste maanden om het land te bezoeken. Dit zijn de zomermaanden in het land en dus heb je het beste weer. Toch is dit niet voor iedereen de beste reistijd.

Ontdek De Verborgen Diversiteit Van Zuid-afrika

Wil je alles weten over de beste periode om Zuid-Afrika te bezoeken? Check dan onze tips! Wat is de beste reistijd voor Zuid-Afrika? Wat de beste reistijd voor Zuid-Afrika is, hangt in feite af van jouw vakantieplanning. Zuid-Afrika kent eigenlijk twee seizoenen. De zomer en de winter. Die twee seizoenen zijn precies het tegenovergestelde als die in Nederland.

Beste tijd voor : mei tot en met september in Zuid-Afrika: november tot en met maart Nogmaals, de beste reistijd voor Zuid-Afrika is afhankelijk van wat je wil zien en doen. In Kaapstad heb je prachtig en droog weer in de zomermaanden tussen november en februari, terwijl de beste tijd om walvissen te spotten tussen juli en november is.

Krugerpark Zuid Afrika - Een Onvergetelijke Ervaring Met Sable!

Op deze pagina leren we je meer over de beste reistijd voor Zuid-Afrika. Maand Temp. 27 27 26 23 21 19 18 20 22 23 25 26 Regen (mm) 110 95 75 65 40 35 55 65 40 65 75 85 Hoogseizoen Beste tijd om wildlife te spotten, MOBIEL: swipe naar rechts voor meer maanden De seizoenen van Zuid-Afrika De beste reistijd voor Zuid-Afrika is op te delen in twee belangrijke seizoenen, namelijk de zomer en de winter.

Als het in Nederland zomer is, is het in Zuid-Afrika winter. Daarnaast heb je in Zuid-Afrika te maken met het hoog- en laagseizoen en ook nog eens met verschillende seizoenen wat betreft activiteiten zoals het spotten van wilde dieren of roadtrips maken langs de kust. Hoogseizoen Nogmaals, de beste reistijd is afhankelijk van wat je wil doen, maar november tot en met maart vormen het hoogseizoen.

Beste Reistijd Zuid-afrika

Wildlife seizoen Deze maanden vormen het droge seizoen waardoor het de beste tijd is om wilde dieren te spotten aangezien er minder begroeiing is en minder water. Hou wel rekening met meer regen in Kaapstad en omgeving. Bovendien een goedkope tijd om te reizen. Beste reistijd per maand Omdat de beste reistijd voor Zuid-Afrika best complex is, lijkt het ons handig om iets dieper in te gaan op de beste reistijd per maand.Weer in januari Januari hoort tot de beste reistijd voor Zuid-Afrika. Je zit midden in het hoogseizoen en in grote delen van het land is het goed weer. Rond Kaapstad is het droog en warm. Een roadtrip langs de kust is een prima idee in deze tijd van het jaar.

Dit Is De Ultieme Reisroute Voor Zuid-afrika + Tips

– 27°C – 110 mm Weer in februari Februari is qua weer vergelijkbaar met januari. Het is een van de heetste maanden van het jaar en een ideale tijd om steden als Kaapstad te bezoeken. Aan de kust is het droog en warm. Hou er wel rekening mee dat het voor plekken als Drakensbergen of Kruger regenachtige maanden zijn.

Krugerpark Zuid Afrika - Een onvergetelijke ervaring met Sable!Reisblog over Zuid-Afrika


Wat op zich best gek is, aangezien na maart de droge maanden beginnen te komen. De regen neemt af en daarom is het een goede tijd om safari’s te boeken, hoewel dat seizoen pas echt rond juni begint. – 26°C – 75 mm Weer in april April is een beetje een overgangsmaand.

Beste Reistijd Zuid-afrika

Zuid-Afrika: avontuur, wildparken, roadtrip - De Planeet ReizenKruger Park Lekkerbly Unieke maatwerk reizen


Het voordeel is dat dit een van de rustigste maanden van het jaar is. Er is meer kans op regen, maar ook op veel zon. Je kunt best of both worlds meemaken. Je kunt mooi weer hebben aan de kust en wilde dieren spotten! – 23°C – 65 mm Weer in mei In mei is de zomer redelijk voorbij.

Het wordt droger in het land. Daarnaast is het ook rustiger omdat het hoogseizoen voorbij is. Wildlife spotten is nog niet op z’n hoogtepunt, maar het is zeker mogelijk. – 21°C – 60 mm Weer in juni In juni begint het échte wildlife seizoen. Helaas is het rond deze tijd ook vrij koud in het zuiden en zuidwesten rondom Kaapstad en Cederberg.

Stijlvolle, Luxe Reizen Op Maat Naar Zuid-afrika - African Luxury

Het is wel de beste tijd om safari’s te boeken, omdat je de beste kans hebt om wilde dieren te spotten – 19°C – 35 mm Weer in juli Juli is een van de koudste maanden in Zuid-Afrika. Dat klinkt niet zo aantrekkelijk, maar dit is wel de beste maand om walvissen te spotten rond de kust van Kaapstad.

– 18°C – 55 mm Weer in augustus Augustus is qua weer vergelijkbaar met juli. Het is nog steeds fris in het zuiden en zuidwesten, maar wel wat drukker door de internationale vakanties, hoewel veel reizigers liever naar warmere bestemmingen trekken in Azië of Midden-Amerika. – 20°C – 65 mm Weer in september In september begint het weer warmer te worden in Zuid-Afrika.

Krugerpark - 3 Op Reis - Bnnvara

– 22°C – 40 mm Weer in oktober Net als april is oktober een maand die eigenlijk tussen twee seizoenen in valt, maar juist daarom een van de beste maanden is om Zuid-Afrika te bezoeken (Lesotho). Je hebt warm weer in grote delen van het land, het is rustig en je kunt nog steeds safari’s boeken.

Het is niet de beste tijd om dieren te spotten in parken als Kruger, omdat het meer begint te regenen en er dus ook meer begroeiing komt. Tevens trekken de walvissen weer weg van de kust voor Kaapstad. – 25°C – 75 mm Weer in december December is een van de drukste maanden in Zuid-Afrika.

Safari Zuid Afrika Beste Tijd - Vinden

– 26°C – 85 mm De beste reistijd voor Zuid-Afrika Beste reistijd per regio Wat de beste reistijd voor Zuid-Afrika is, is ook afhankelijk van de regio die je wil bezoeken. Elke regio heeft een iets ander klimaat waardoor de beste reistijd voor Zuid-Afrika voor iedereen anders is. Kaapstad en omgeving In Kaapstad en de Garden Route plus bijbehorende steden op deze route kun je het beste in het hoogseizoen reizen.

Durban/St. Lucia en omgeving Rondom Durban en de kust, en dan met name richting St. Lucia heb je vaak warm weer tussen november en april, maar dit is ook gelijk de periode dat het vaak regent. Daarom kun je Durban, St. Lucia, i, Simangaliso Wetland Park en omgeving het beste bezoeken in de winter van mei tot en met augustus.

Kruger Park Bezoeken- Alle Tips Voor De Beste Safari! -

De zomerdagen zijn heet, maar komen met regen. Winters kunnen fris zijn, maar niet zo onaangenaam dat het te koud wordt. De beste tijd om hier te reizen is maart tot en met mei en september tot en met november als het rustig is en de temperatuur nog aangenaam is.

Daar zit een kern van waarheid is, aangezien elk seizoen iets moois te bieden heeft. Toch komen de meeste reizigers hier om wilde dieren te zien. Dat kan het beste in de droge wintermaanden (mei t/m september). Er is dan weinig begroeiing en dieren moeten op zoek naar water. Het hoogseizoen, of zomerseizoen (november t/m maart) brengt echter mooie waterpoelen, veel pasgeboren dieren en een groene omgeving.

Vakantie Zuid-afrika - De Jong Intra Vakanties

Hieronder een aantal voorbeelden. Nationale parken bezoeken De wintermaanden (mei tot en met oktober) zijn de beste tijd voor prachtige safari’s in Zuid-Afrika in parken zoals Kruger, Madikwe, Pilanesberg en Kwa, Zulu-Natal. Dit omdat er minder regen valt en er dus minder begroeiing is. Daarnaast zitten de meeste dieren geconcentreerd rondom waterbronnen en zijn ze gemakkelijker te vinden.

Dat kun je het beste doen in de hete zomermaanden tussen november en maart. Het is dan wel hoogseizoen en dus erg druk, maar je hebt de beste temperaturen. Walvissen spotten Als je walvissen wil zien rondom de zuidwestelijke kaap kom dan tussen juni en november met vooral september als beste maand.

Zuid-afrika - Ultieme Reisgids Vol Info, Tips & Ervaringen! - 27

Met deze tips over de beste reistijd voor Zuid-Afrika ga je hopelijk goed voorbereid op weg! out of 50 beoordeling(en) €17,95 out of 50 beoordeling(en) €17,95 Wij werken hard aan onze nieuwe reisgids voor Zuid-Afrika. We willen er zeker van zijn dat we de beste reisgids maken, dus nog even geduld.

Tijdens de Korte reis Zuid-Afrika - Johannesburg & Krugerpark van 7 dagen bezoekt u verschillende hoogtepunten rondom Johannesburg en maakt u verschillende safari's. Na Johannesburg rijdt u naar Hazyview, een goed uitgangspunt voor het bezoeken van de Panoramaroute. Vervolgens bezoekt u het Krugerpark en een privépark, waar u kunt genieten van het wildleven van Zuid-Afrika.

Zuid-afrika - Van Kruger Tot Kaap

Het mooiste reisaanbod voor het Krugerpark + tips!Krugerpark Vakantie 8 dagen Safari Lodge - Zuid-Afrika Reizen


Dag tot dag beschrijving Prijzen Op basis van twee personen samen reizend € 885,00 Inclusief & Exclusief ✓ Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks✓ Meet and greet en ontvangst wegenatlas bij aankomst✓ Transfer naar de eerste accommodatie✓ 1 nacht inclusief ontbijt, lunch, diner en activiteiten✓ 3 nachten inclusief ontbijt✓ 2 nachten op basis van self-catering✓ Huurauto Toyota Corolla Quest of vergelijkbaar, klasse C✓ Huurautoverzekering: Huurauto vanuit Zuid-Afrika✓ Entreekosten van het Kruger National Park t.

€ 35,00 per persoon - Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon- Intercontinentale vlucht - Alle niet genoemde vluchten- Entreekosten van Balule Game Reserve- Reis- en annuleringsverzekering .

Rondreis Door Zuid-afrika Noord En Oost

Ik val misschien een beetje in herhaling maar wat is Zuid-Afrika toch onbeschrijfelijk mooi! In dit laatste reisverslag neem ik…

Vakanties naar Zuid-Afrika Creating Stories is de maatwerkspecialist voor jouw vakantie Zuid-Afrika. Met maatwerkreizen bedoelen we ook écht maatwerk. Dus geen ingewikkelde bouwstenen of pakketjes die je zelf aan elkaar moet knopen. Laat je inspireren door de reizen op onze website en ontdek wat er zoal mogelijk is. Deze reizen dienen vooral als voorbeeld en zijn op diverse manieren aan te passen.

Wanneer Is De Beste Reistijd Zuid-afrika - Evaneos

Telefonisch, per e-mail of tijdens een afspraak worden je reiswensen en behoeften besproken. Onze specialisten zullen je adviseren over de route en mogelijkheden die er zijn. Van vervoer naar de bestemming, vervoer ter plaatse tot accommodaties en activiteiten. Op basis van je reiswensen ontvang je zo spoedig mogelijk een vrijblijvend reisvoorstel op maat.

Mocht dit langer duren omdat we de beschikbaarheid nog moeten controleren en contacten moeten onderhouden met lokale partners, dan geven we dit vooraf aan - Bloemfontijn. Indien noodzakelijk stellen we het voorstel nog wat bij zodat we tot jouw ideale reisverhaal komen. Bij een definitieve boeking en ontvangst van je gegevens kunnen wij de verschillende onderdelen van je reis vast gaan leggen.

Navigation

Home

Latest Posts

Wanneer Begint Mei Vakantie 2021

Published Mar 23, 22
11 min read

Wat Als Je Positief Test Op Vakantie

Published Mar 06, 22
7 min read